Az Országos Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet a
Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába

Járőrtárs

beosztás betöltésére
A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgárok jelentkezését várjuk.

 

 

Pályázat részletei ITT!

 


F E L H Í V Á S

Az erdő- és szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, ilyenkor Magyarországon évente több ezer tűz keletkezik. A szabadterületi tüzek megakadályozására vonatkozó általános előírás, hogy a terület tulajdonosa, használója köteles a területet éghető anyagtól, száraz növényzettől mentesen tartani. A belterületi hulladékégetés – amennyiben más jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik – tilos! Kerti növényi hulladék égetésre csak ott van lehetőség, ahol ezt önkormányzati rendelet megengedi.
A kirándulóknak fontos tudnia, hogy csak a kijelölt tűzrakóhelyeken gyújthatnak tüzet. Ha befejezték a szabadtéri sütés-főzést, vagy a kerti hulladék égetését, akkor a tüzet minden esetben oltsák el vízzel és takarják le földdel. A dohányzók pedig minden esetben oltsák el az égő cigarettacsikket, mert az is könnyen tüzet okozhat.

  • Belterületen csak ott szabad kerti növényi hulladékot égetni, ahol ezt az önkormányzat rendeletben engedélyezi. Ilyen esetben is csak a rendeletben meghatározott időben szabad égetni.
  • Ha az önkormányzatnak nincs a kerti növényi hulladék égetésre vonatkozó rendelete, akkor az tilos.
  • A külterületi tarlóégetést és vágott növények égetését a munkálatok előtt tíz nappal engedélyeztetni kell a helyi katasztrófavédelmi kirendeltséggel.
  • A szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról.
  • Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani.
  • Ha feltámad a szél, azonnal hagyjuk abba az égetést és oltsuk el a tüzet.

A szabályok megszegése tűzvédelmi hatósági eljárást von maga után.

Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

 


Békás Község Önkormányzata

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján
pályázatot hirdet

Békás Község Önkormányzata
falugondnok

munkakör betöltésére.

Részleteket itt olvashat!

 


 


Tisztelt Békásiak!

 

Kis falunk jövőre, 2017-ben lesz 650 éves. Szeretnénk a falu történelméről, az itt élő emberek mindennapos küzdelméről egy szerény kiadványban megemlékezni.

Ha támogatni tudja elképzelésünket, kérjük, segítse a könyv megírását a falunkkal, kapcsolatos emlékekkel, fényképekkel, anekdotákkal, stb.

Szívesen fogadjuk családjáról, őseiről készült fényképeket, történeteket, feljegyzéseket. Kérjük, hogy a fényképek hátuljára ceruzával írják fel, hogy mikor készült, kik láthatók rajta és kinek a tulajdona.

A felhasználás után minden tárgyi emléket visszaadunk. Kérjük, hogy a fentieket Farkasné Csendes Tímeához, Sebő Józsefnéhez az önkormányzatunkhoz vagy Molnár Kálmánhoz szíveskedjenek eljuttatni, legkésőbb 2016 október 15-ig.

 

Előre is köszönjük minden jelenlegi és volt békási jóindulatát, segítőkész közreműködését!

 

Békás, 2016 augusztus 26

 

Farkasné Csendes Tímea

polgármester

30 326-4687

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Sebő Józsefné

 

20 455-1845

 

Molnár Kálmán

 

20 387-4071

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 


 Jelentkezési lap ITT!

 

 Jelentkezési lap ITT!

 

Go to top